Ændret kropstemperatur ved ægløsning

Ændret kropstemperaturAlle mennesker har en generel kropstemperatur, som kan falde eller stige når den påvirkes. Når du har ægløsning, så stiger din kropstemperatur. Selvom den kun stiger med op til en halv grad, så kan denne lille stigning stadig bruges til konstatere om du har din ægløsning. Det kræver dog et meget følsomt termometer, som er designet specielt til formålet. Når du tager din kropstemperatur, så skal du gøre det på samme tidspunkt hver eneste morgen. Du får den mest præcise måling, hvis du tager den inden du står ud af sengen. Termometret er typisk noget længere om at komme med et resultat, men til gengæld får du det med en tiendedel af en grad, så det er så præcist som muligt.

Hvis du måler din kropstemperatur hver dag, så kan du føre alle resultaterne ind i et diagram og se, hvordan temperaturen ændrer sig over en måned. Du vil opleve at der er et mønster i hvordan den stiger og falder. Dette mønster kan være forskelligt fra person til person og det kan også variere fra den ene til den næste cyklus. Hvis din kropstemperatur pludseligt er højere end temperaturen du har målt de sidste seks dage før, og den bliver på samme højde eller stiger yderligere i minimum tre dage, så har du formentlig fået din ægløsning. Din kropstemperatur ved ægløsning er typisk 0,2 til 0,5 grader højere end ugen før.

Andre faktorer der påvirker din kropstemperatur

Bemærk at en ændret kropstemperatur også kan skyldes andet end ægløsning. Sygdom med feber giver blandt andet en væsentlig højere temperatur. Rygning, alkohol og mangel på søvn kan også påvirke din kropstemperatur. Du bør notere det i dit diagram, hvis du har været udsat for nogle af ovenstående faktorer. Det gør det nemmere at udelukke eventuelle fejlfaktorer, når du skal til at analysere diagrammet.

Det kan være nødvendigt at registrere din kropstemperatur over et par måneder, for at kunne bestemme dit ægløsningstidspunkt så nøjagtigt som muligt. Desuden bør du samtidig også holde øje med de andre ægløsning symptomer, der kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår du har din ægløsning. Det kunne f.eks. være livmoderhals ændringer og ægløsningsslim, eller du kan vælge den lette vej og tage en ægløsningstest. Jo mere du er opmærksom på symptomerne og holder øje med tegn på ægløsning, jo større er din chance for at forudsige hvornår den sker. Hvis du gerne vil være gravid inden for nærmeste fremtid, så skal du ikke bare sidde og vente på at det sker af sig selv. Du er nødt til at gøre en indsats.