Er det implantationsblødning og hvornår skal jeg tage en test?

Heidi spørger:

Hej

Vi har forsøgt at blive gravide siden sidst i april. Min sidste menstruation startede d. 6/7. Nu har jeg mandag (29/7), tirsdag (30/7) og i dag (31/7) haft nogle små pletblødninger (mere a la udflåd, helt sart lyserød og en enkelt lillebitte plet blod). Min menstruation skulle først komme d. 3/8 og normalt plejer den også komme så man ikke er i tvivl, den kommer ikke sådan snigende. Men er det for længe/meget til at det kan være implantationsblødning?

Jeg har desuden haft meget ondt i ryggen de sidste par dage (lige over lænden i venstre side), en masse luft i underlivet (det farer bare rundt derinde), lidt kramper, ømt underliv, ømme bryster der føles som sten når jeg fjerner Bh’en og mere sult om morgenen.

Hvad tænker du og hvornår kan jeg tage en graviditetstest?

Knus Heidi

Jeg svarer:

Hej Heidi

Jeg synes du skal vente med at tage en graviditetstest til første dag du er gået over din menstruation. Der vil du få det mest korrekte resultat. Dine symptomer kan både skyldes hormonerne op til menstruationen, men er også et tegn på implantationsblødning og graviditet. Hvis prøven skulle vise negativ eller hvis du er i tvivl om noget, så synes jeg du skal tage kontakt til din egen læge, da dine små pletblødninger også kan skyldes andre ting. Det kan blandt andet være irriterede slimhinder.

Pøj pøj med at blive gravid.

Venlig hilsen

Linda