Kan jeg være gravid? Jeg oplever flere tegn på graviditet

Rikke spørger:

Hej. Jeg er en pige på 25 år, som har et spørgsmål. Jeg tror måske jeg er gravid for 2. gang. Jeg har en cyklus der hedder 28 dage og havde min menstruation i torsdags d. 1/8, men så allerede fredag d. 2/8 om aftenen stoppede den. Jeg plejer at have min menstruation i 4-5 dage og jeg har haft alm. smerter op til menstruationen torsdag. Jeg tør ikke helt håbe på en graviditet, for det kunne jo være noget jeg bildte mig ind, fordi vi ønsker det så meget. Men jeg har haft kvalme på det sidste og mange i min omgangskreds (min kæreste og mor blandt andet) synes jeg har taget lidt på, hvilket jeg godt kan se lidt. Tror du jeg er gravid?

Jeg svarer:

Hej Rikke

Det kan være svært at sige om du er gravid. Der er mange ting der spiller ind mht. din korte menstruationsperiode. Først og fremmest synes jeg du skal tage en graviditetstest. Viser den ikke noget, så er det en god idé at kontakte egen læge, når nu din menstruation opfører sig anderledes end normalt. Det er altid godt at sikre sig, at tingene er i orden dernede. Da du før har været gravid har du heldigvis erfaring med hvad der sker herefter.

Held og lykke med det.

Venlig hilsen

Linda