Kan man blive gravid under menstruation og med kondom?

Mm spørger:

Hej. Min kæreste og jeg har været sammen i mange år, og i december måned skete der så det, at jeg havde sex med en anden (jeg fortryder alt). Jeg havde min menstruation og han brugte kondom. Kondomet var stadig helt efter brug.

Mit spørgsmål er om man kan blive gravid ved brug af kondom samtidig med at man har sin menstruation?

Grundet mit spørgsmål er fordi at jeg er gået hen og er blevet gravid. Min kæreste ved godt hvad der skete i december og har valgt at blive, men vi er nervøse for om det er hans. Jeg mener selv det er hans, for efter min menstruation var stoppet dengang, havde vi en masse sex. Men tvivlen er der stadig.

Mvh. Mm

Jeg svarer:

Hej Mm

Et kondom er aldrig 100% sikkert mod hverken graviditet eller kønssygdomme. Nogle kvinder har oplevet at blive gravide imens de har haft deres menstruation, så det kan altså ske. Men i og med du har brugt kondom, og samtidig haft din menstruation, er risikoen for dette lille.

Da i begge er nervøse for om den anden mand kan være faderen til barnet, så synes jeg at i skal kontakte din læge og få en snak med ham/hende omkring en evt. DNA-test af barnet, når det kommer til verden. Så vil i ikke have dette nagende tvivlsspørgsmål imellem jer.

Venlig hilsen

Linda