Menstruationen udebliver selvom jeg tager p-piller

Den fortvivlede spørger:

Jeg har været på p-piller i to måneder. Jeg er på min anden pause-periode, efter jeg har indtaget 21 piller. Jeg skal holde 7 dages fri. Der er gået 4 dage siden min pause begyndte. Jeg ringede til min læge, og han sagde at der var under 1% chance for at jeg kunne blive gravid, alligevel har jeg ikke fået min menstruation.

Kan der være andre grunde til at menstruationen udebliver? Jeg ved ikke om jeg skal tage en test, eller bare vente og se hvad der sker. Måske er den bare forsinket?

Mvh. Den fortvivlede

Jeg svarer:

Hej med dig

Når man starter op på p-piller, så kan menstruationerne godt drille lidt, da kroppen lige skal vænne sig til de hormonelle forandringer. Der vil altid være en chance for at man kan blive gravid på p-piller.

Der kan også være andre grunde til at menstruationen udebliver, som f.eks. hvis du er meget stresset. En god idé er at ringe til din læge igen og få en henvisning til en gynækolog, som kan give dig en underlivsundersøgelse for at se om alt er i orden dernede. Du kan desuden altid tage en graviditetstest på forhånd og se om den er positiv eller negativ.

Venlig hilsen

Linda