Ømme bryster – Er brysterne følsomme og hævede

Ømme brysterNår du får din menstruation, så vil du ofte opleve at dine bryster føles ømme og tunge. Det skyldes hormonelle forandringer i din krop. Disse forandringer kan være et tidligt tegn på graviditet, hvorfor du bør være opmærksom på dette, hvis du oplever ovenstående symptomer. Det er ikke nødvendigvis tilfældet at du er gravid, men du bør ikke ignorere sådanne signaler. Ømme bryster kan skyldes flere ting og derfor bør du som det første finde ud af årsagen til problemet, uanset om du mistænker en graviditet eller ej.

Sådan ved du om dine ømme bryster skyldes graviditet

Der er en god chance for at du er gravid, hvis du oplever ømme bryster eller følsomme bryster, samtidig med at du har udebleven menstruation. Det er et meget normalt PMS symptom at få ømme bryster, dog bør de aftage før starten af din menstruation eller lige omkring tidspunktet, hvor den starter. Hvis dine cyklusser førhen har været regelmæssige, og du nu oplever en forsinket menstruation, så kan tunge ømme bryster være et klart graviditets symptom, som kan vise sig før du får et positivt resultat fra en graviditetstest.

Hvis man ønsker at blive gravid, eller frygter at blive det, så kan man forestille sig alverdens ting. Man synes at alle symptomerne begynder at vise sig på en gang, og så kan det jo kun skyldes at man er gravid. Det er dog langtfra altid tilfældet at ømme, følsomme eller hævede bryster skyldes en graviditet. Tager man et smut forbi et tilfældigt graviditetsforum, så finder man utallige tråde med folk der spørger til deres ømme bryster og om de kan være gravide. Svaret må være ja, du kan godt være gravid, men er det ikke nødvendigvis. Om det er noget man forestiller sig eller ej, så kan ømme bryster, følsomme bryster og hævede bryster være et meget tydeligt tegn på en tidlig graviditet.

Nogle kvinder er mere følsomme og opmærksomme på deres krop end andre kvinder. Der findes nogen, der kan opfange de helt små signaler og fornemme symptomerne på tidlig graviditet. Udover ømme bryster, så oplever de også bittesmå blå årer på overfladen af brysterne, inden de overhovedet bliver testet og man finder ud af, at de rent faktisk er gravide. Hos nogen viser det sig også som mørkere brystvorter eller mørkere områder omkring brystvorterne, mens andre får meget mere følsomme brystvorter.

Det er helt naturligt at dine bryster forandrer sig under en graviditet. Det skyldes hormonelle forandringer og det betyder at din krop forbereder sig til at kunne amme. Hvis du er gravid, så vil du begynde at mærke symptomerne tidligt i forløbet. Jeg vil derfor anbefale at du tager en graviditetstest, hvis du oplever at du får ømme bryster, følsomme bryster, smerter, blå årer på brysterne eller prikken. Har du den mindste mistanke, så se at få taget en test. De virker typisk allerede efter første udeblevne menstruationsdag. Der findes også graviditetstests, som kan give et positivt resultat før. Tal evt. nærmere med din læge om det.

Slut med ømme og følsomme bryster

Uanset om det skyldes graviditet eller ej, så kan ømme bryster være smertefulde og irriterende at rende rundt med. Der findes dog måder at lindre smerterne på. Køb dig en super komfortabel og støttende bh, så dine bryster ikke hopper rundt når du bevæger dig. Du kan holde dem ekstra fast ved hjælp af en sports bh og en stram top udenpå. Hvis det står rigtig slemt til, så er kulde altid godt mod smerter. Har du nogle køleelementer, så pak dem ind i et viskestykke og hold dem på dine ømme bryster for at lindre smerten.

Som ved alle andre tegn på graviditet, så bør du bruge din sunde fornuft og tage det for hvad det er. Ømme bryster er et symptom, der bør gøre dig opmærksom på, at der måske er tale om en graviditet. Test altid dig selv først og få så evt. taget en blodprøve hos lægen. Den giver det meste korrekte resultat.