Pletblødning og implantationsblødning

Pletblødning og implantationsblødningEt af graviditetssymptomerne, der ofte viser sig tidligt i graviditeten, er pletblødning. Det kan opstå når ægget efter ægløsning borer sig ind i slimhinden i livmoderen. Nogle kvinder fejlfortolker dette som en tidlig menstruation, uden at give det en tanke, at pletblødning rent faktisk kan skyldes en graviditet. I virkeligheden ligner implantationsblødning ikke en almindelig menstruation. Det er ofte mere sparsomt og viser sig som lyserødt eller brunligt udflåd.

Forskellen på implantationsblødning og menstruation

Vær opmærksom på hvornår du oplever pletblødning, da implantationsblødning normalt sker et par dage eller en uge før du normalt har din menstruation. Oplever du pletblødning ca. en uge efter ægløsningen, så er der sandsynlighed for at det er implantationsblødning. Hvis blødningen opstår meget tæt på det tidspunkt, hvor din menstruation normalt starter, så er det mindre sandsynligt at det er implantationsblødning du oplever. Typisk starter en menstruation med let blødning og bliver herefter kraftigere. Derfor kan man, til en start, godt blive i tvivl om blødningen skyldes det ene eller det andet. Bliver blødningen kraftigere efter et par dage, så er det formentlig ikke implantationsblødning. Får du pletblødning på samme tidspunkt hvor din menstruation normalt starter, så kan det være sværere at gennemskue. Her må du enten vente og se hvad der sker, eller tage en graviditetstest og få hurtigt svar.

Tidlige graviditets symptomer kan føles meget ligesom starten af en menstruation. Er du begyndt at få pletblødning og mistænker du at det er implantationsblødning, så kan det være fordi at du er ekstremt opmærksom på din krop. Det er dog ikke nogen dårlig ting. Hvis du forsøger at blive gravid, så kan det sagtens være tegn på, at det er lykkedes. Du vil begynde at opleve symptomer på tidlig graviditet på det tidspunkt hvor din menstruation normalt ville starte, hvis du er gravid. Det kan dog også ske før. Er du i tvivl, så tag en graviditetstest. Husk at du tidligst kan gøre det 10 dage efter ægløsningen.

Ikke alle oplever pletblødning

Det er ikke alle der oplever implantationsblødning, dog er det ret almindeligt at få når man er gravid. Man siger at cirka tyve til tredive procent af alle kvinder får pletblødning i starten af graviditeten, så du skal ikke bekymre dig, hvis du pludselig oplever lys pletblødning før din menstruation normalt skal starte. Det kan dog være et tegn på graviditet, så hvis du ikke bevidst forsøger at blive gravid skal du opfatte det som et tegn på graviditet og reagere på det.