Sex dagen før menstruation – Kan jeg være gravid?

Chris spørger:

Hej. Jeg er en pige på 23 år. Jeg har taget p-piller i mange år. Forleden havde jeg sex natten til den dag min menstruation kom. Kan jeg være gravid? Jeg er virkelig ekstremt nervøs og har både læst at man kan og ikke kan blive gravid lige før og efter sin menstruation, så hvad passer? Skal jeg købe en graviditetstest? Jeg har jo min menstruation lige nu, så skal jeg vente med at tage testen til den er slut?

På forhånd tak!

Jeg svarer:

Hej Chris

Det er rigtigt at man kan blive gravid lige før og lige efter sin menstruation, men dette er som regel oftest piger som har meget uregelmæssige menstruationer, og flere end én ægløsning om måneden. Da du er på p-piller burde dine ægløsninger være nogenlunde stabile. På nuværende tidspunkt vil en graviditetstest intet vise. Jeg ville se tiden an, og hvis din næste menstruation udebliver, så ville jeg tage en test.

Hvis du er i tvivl skal du altid kontakte din egen læge, som kan udføre yderligere undersøgelser og fortælle dig med sikkerhed om du er gravid. Et godt råd til dig, da du jo ikke ønsker en graviditet, er at bruge kondom i de perioder hvor du har pauser fra p-pillerne. Så burde du være dækket ind 🙂

Venlig hilsen

Linda